Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Τα σαπούνια μου


Όλα τα σαπούνια είναι χειροποίητα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι στη μικρή μου κουζίνα. Ακολουθώ την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης και δεν χρησιμοποιώ κανενός είδους συνθετικών αρωμάτων, χρωστικών, αφριστικών παραγόντων ή συντηρητικών.
Αποφεύγω επίσης, τη χρήση αιθέριων ελαίων καθώς κάτι τέτοιο θα ανέβαζε το κόστος και άρα και την τιμή τους. Τα σαπούνια μου γι’ αυτό  έχουν ήπιο, διακριτικό άρωμα - το καθένα αναδίδει διακριτικά τη μυρωδιά των υλικών τα οποία περιέχει.
Τέλος φροντίζω να χρησιμοποιώ υλικά που να είναι θρεπτικά και ενυδατικά (γάλα, μπίρα, μέλι, αυγό). Έτσι τα σαπούνια που φτιάχνω όχι μόνο καθαρίζουν αποτελεσματικά, αλλά ταυτόχρονα περιποιούνται και θρέφουν την επιδερμίδα και τα μαλλιά. Καθώς τα χρησιμοποιείτε λοιπόν, χαρείτε τα κάνοντας μαλάξεις στο δέρμα ώστε όλα τα ευεργετικά τους στοιχεία να περάσουν στην επιδερμίδα. Όταν δεν τα χρησιμοποιείτε τοποθετήστε τα σε καλά στραγγιζόμενη θήκη μακριά από νερό μέχρι την επόμενη φορά. Και μιας και δεν περιέχουν συντηρητικά εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες τους μέσα σε έξι με εννέα μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου