Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί όχι σαπούνι του σούπερ μάρκετ


Το σαπούνι του σούπερ μάρκετ είναι σαπούνι φτιαγμένο από βιομηχανίες.
Κατά κανόνα ετοιμάζεται από παραπροϊόντα, έχει γι’ αυτό μικρό ποσοστό ελαίων και βιταμινών, ενώ παράλληλα ενδέχεται να περιέχει ουσίες βλαβερές για το σώμα.
Πέρα από αυτό, το βιομηχανικό σαπούνι διαθέτει μικρό ποσοστό γλυκερίνης. Η γλυκερίνη παράγεται φυσικά κατά την αντίδραση σχηματισμού του σαπουνιού, έχει μαλακτικές ιδιότητες και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές. Οι βιομηχανίες θέλοντας να εκμεταλλευτούν τη γλυκερίνη που σχηματίζεται κατά τη σαπωνοποίηση αφαιρούν σημαντικό μέρος της και το διαθέτουν για τον εμπλουτισμό προϊόντων ενυδάτωσης (κρέμες, λοσιόν κτλ).
Όταν λοιπόν μιλάμε για  βιομηχανικό σαπούνι μιλάμε για ένα φτωχό προϊόν, φτιαγμένο από αμφιβόλου ποιότητος πρώτες ύλες, το οποίο όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στο δέρμα μας αλλά μάλλον το ταλαιπωρεί και το ξεραίνει (πως μετά να μη θέλεις κρέμες?).      

 Το φυσικό σαπούνι παράγεται από αγνά υλικά. Δεν περιέχει συνθετικά αρώματα και χρώματα, αφριστικούς παράγοντες, συντηρητικά και έτοιμες σαπουνόμαζες. Επιπλέον, η ψυχρή μέθοδος που ακολουθείται κατά την παραγωγή του, καθώς δεν απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες, διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά των υλικών του ανέπαφα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την παρουσία της γλυκερίνης, δίνει ένα καθαριστικό προϊόν φιλικό για το δέρμα αφήνοντας το όχι μόνο καθαρό αλλά και ενυδατωμένο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου